پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
ّشرکت آب و فاضلاب استان خوزستان|دفتر تحریریه الکترونیک|دفتر تحریریه الکترونیک - جزئیات خبر
وزیرنیرو:

کیفیت آب آبادان و خرمشهر بهتر می‌شود / آبرسانی به ۸ هزار روستا

کیفیت آب آبادان و خرمشهر بهتر می‌شود / آبرسانی به ۸ هزار روستا


وزیر نیرو گفت: با افزایش ورودی آب طرح غدیر، آبرسانی به خرمشهر و آبادان به طور کامل انجام می‌شود و کیفیت آب این دو شهر بهتر می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خوزستان، علی اکبر محرابیان در نشستی به منظور بررسی مشکلات حوزه آب و فاضلاب استان خوزستان در استانداری اظهار کرد: همه علاقمند هستیم که ایران همواره در مسیر رشد، توسعه و تعالی قرار بگیرد؛ از کاستی‌ها همگی ناراحت هستیم و دغدغه مدیران هم خواسته‌های مردم است که دلسوزانه منتقل می‌شوند.
وی افزود: در یک خشکسالی بسیار سختی در کشور به سر می‌بریم و بر اساس آمار و گزارش‌ها این خشکسالی در ۵۰ سال گذشته بی سابقه است؛ شرایط خشکسالی با ترسالی و سال‌های نرمال از نظر آب شرب، کشاورزی، انواع مصرف و مدیریت منابع آب خیلی متفاوت است.
محرابیان بیان کرد: در استان زرخیزی مثل خوزستان مسئولان، مردم، کشاورزان و صنعتگران باید با توجه به شرایط موجود به شکلی برنامه‌ریزی کنند که این سال سخت را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.
وزیر نیرو گفت: مهمترین حوضه‌ای که انتظار بهترین برنامه‌ریزی در آن را داریم، استان خوزستان و به ویژه حوضه‌های کرخه، کارون، زهره، جراحی و دز است؛ در شرایط فعلی تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا برای آب شرب مردم هیچ مشکلی از نظر کمیت و کیفیت (با استفاده از امکانات درون و برون استانی) پیش نیاید البته تحقق برنامه‌ریزی‌های مذکور نیازمند همکاری ملی و اجتماعی همه‌جانبه است.
محرابیان با اشاره به اینکه وزارت نیرو فقط امکان برنامه‌ریزی و تخصیص مناسب آب را دارد، بیان کرد: به صورت هر روز یا یک روز در میان طی ارتباط با استاندار خوزستان موضوعات آبی استان را بررسی می‌کنیم؛ اطمینان نسبی داریم که بتوان با مدیریت خوب این سال سخت را پشت سر بگذاریم..
اختصاص یک معاون برای خوزستان
وی افزود: تصمیماتی در این چارچوب گرفته شده که برخی از آنها برای اولین بار در کشور اتخاذ شد تا کاری کنیم که میزان «ای سی» آب در یک حدی کنترل شود؛ معاونی از وزارتخانه را برای خوزستان مأمور کردیم تا بیشتر وقت را به این استان اختصاص و زمان غیبت خود نیز از طریق جانشین دائم مسائل این استان را رصد کند.
محرابیان با اشاره به اخذ تصمیمات خوب برای خوزستان که اگر گرفته نمی‌شد، شرایط خیلی بدتر از وضعیت فعلی بود، گفت: شرایط موجود می‌طلبد که همکاری بین قوه‌ای و دستگاهی را خیلی بیشتر از گذشته داشته باشیم تا مردم در آرامش زندگی کنند و شرایط سخت‌تر کمتری را متحمل شوند.
وزیر نیرو تاکید کرد: آبی که مدیریت می‌کنیم متعلق به مردم است، اگر خوب مدیریت شد، مردم منتفع و در صورت مدیریت بد آنها متضرر می‌شوند؛ وقتی صحبت از الگوی کشت به میان می‌آید، برخی مواقع متأسفانه برخی مزارع آن هم کلان، این مدیریت را رعایت نمی‌کند، یعنی یک فرد سرمایه‌دار خودخواه طوری رفتار می‌کند که منافع هزاران کشاورز ضایع می‌شود.
عدم رعایت الگوی کشت
محرابیان توضیح داد: بر اساس بررسی و تحقیقات، اکثر رعایت نکردن الگوی کشت مربوط به شرکت‌هایی است که کشت‌های وسیع دارند و حقوق مردم را در بخش کشاورزی و شرب ضایع می‌کنند؛ تا پایان این شرایط باید همگام با همه دستگاه‌های اجرایی طوری برنامه‌ریزی و یا نوکری مردم را انجام دهیم که رضایت آنها جلب شود.
وی با اشاره به اینکه تصمیماتی طی یک ماه گذشته اخذ شده که برای اولین بار در کشور و آن هم برای خوزستان گرفته شده است، عنوان کرد: برای آب شرب طرح‌های متعددی در خوزستان اجرا می‌شود که به مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و همچنین مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان اعلام می‌کنیم که همه هفت طرح آبرسانی استان باید فعال شود؛ البته یک طرح مگاپروژه در حد بین‌المللی داریم که همان طرح غدیر و با انتفاع عمومی برای خوزستان است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه دولت وارث پروژه‌های نیمه تمام و آن هم با پیشرفت‌های سالیانه اندک است که باید این پروژه‌ها را از خواب زمستانی بیدار کرد، یادآور شد: در مورد پروژه غدیر که افتخار ملی است ولی در شرایط موجود دو اشکال داریم؛ یکی از نظر کمیت و دیگری از نظر کیفیت مشکل داریم، مثلاً هم اکنون ۱۰ مترمکعب بر ثانیه آب به طرح غدیر تزریق می‌شود که در افق نهایی ۲۴ مترمکعب بر ثانیه پیش‌بینی شده بود.
محرابیان گفت: در سفر استانی همراه با آیت الله رئیسی اخذ اعتبار برای طرح آبرسانی در خوزستان بررسی شد و در نهایت اعتبار مخصوص این بخش را خارج از اعتبارات عادی به مبلغ یک هزار میلیارد تومان با دستور مستقیم رئیس جمهور گرفتیم؛ در اجرای این طرح میان‌مدت ۱۰ مترمکعب آب تزریقی به پروژه غدیر را تا ۲۰ مترمکعب افزایش و آب تأمینی از سد کرخه را به آب تأمینی از سد دز منتقل می‌کنیم.
تأمین آب مطلوب برای آبادان و خرمشهر
وی با اشاره به اینکه گواراترین، باکیفیت‌ترین و بهترین آب کشور آب دز است، گفت: از قدیم مردم خوزستان آرزو داشتند که آب دز وارد شبکه خط لوله آنها شود؛ با افزایش ورودی آب طرح غدیر آبرسانی برای خرمشهر و آبادان به طور کامل آن هم با ای سی مطلوب تأمین می‌شود.
محرابیان گریزی به مشکلات فاضلاب خوزستان زد و گفت: در خصوص فاضلاب شهرهای خوزستان به همه نمایندگان مجلس این استان که گلایه‌مندانه صحبت می‌کنند، حق می‌دهم چون شاید ۱۰ سال قبل که مسئول طرح‌های کلان کشور بودم، اوایل سال ۹۲ از تصفیه‌خانه شهر اهواز بازدید داشتم که تقریباً مثل همین حالا بود؛ تصفیه‌خانه با بالاترین استانداردهای بین‌المللی مورد استفاده نشده و مردم سالیان زیادی این زحمت را متحمل شدند.
وزیر نیرو ادامه داد: فاضلاب اهواز برای منطقه شرق خوشبختانه تصفیه‌خانه آماده و پذیرش آزمایشی هم با ورودی ۲۶ هزار مترمکعب شروع شده که تا ۱۱۲ هزار مترمکعب هم می‌رسد.
وی با اشاره به اینکه ۸۲ جبهه کاری برای فاضلاب اهواز فعال شده است، عنوان کرد: قرار بر این بوده که کار فاضلاب اهواز ۲۴ ماهه به اتمام برسد؛ البته نقاط حساس باید زودتر از مابقی انجام شود. پیمانکاری طرح شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه غرب اهواز نیز در آینده نزدیک اعلام می‌شود؛ برخی شهرهای دیگر استان که پیشرفت فاضلاب خوبی داشتند، باید سریع‌تر به اتمام برسند.
محرابیان عنوان کرد: نمایندگان مجلس خوزستان در بودجه و برنامه هفتم باید منابع لازم برای شبکه آب و فاضلاب کل استان را ببینند؛ وزارت نیرو نیز از طریق فاینانس ماده ۵۶، منابع بانکی، اوراق و دیگر روش‌های مختلف تأمین مالی کنیم تا تمام پروژه‌های خوزستان فعال شود.
وی با اشاره به اینکه در زمینه برق‌رسانی روستایی اقدامات خوبی در کشور انجام شده است، گفت: در زمینه آب پتانسیل‌های خوبی در کشور داریم؛ بنابراین شورای جهاد آبرسانی را متشکل از خبرگان و متخصصان صنعت آب کشور، سرآمدان جهادی حوزه آب و خیران تشکیل دادیم.
وزیر نیرو بیان کرد: در مجلس قول دادیم که درصد برخورداری از آب در روستاها را در برنامه‌ای چهار ساله از ۷۵ درصد به ۹۰ درصد برسانیم؛ یعنی حدوداً هشت هزار روستا در سراسر کشور که امروز آبرسانی نشده باید عملیات آنها طی ۴ سال اجرا شود.
روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خوزستان
(شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰) ۲۳:۴۰
http://www.abfakhz.ir/u/1lQ
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید